Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

РЪКОВОДСТВО ЗА БАТЕРИИ НА СЛУХОВИ АПАРАТИ

РЪКОВОДСТВО ЗА БАТЕРИИ НА СЛУХОВИ АПАРАТИ

РЪКОВОДСТВО ЗА БАТЕРИИ НА СЛУХОВИ АПАРАТИ

По какво се различават времето на работа и характеристиките на батериите без живак от стандартните батерии?

Времето за работа на батериите без живак и на стандартните батерии е еднакво, когато се използват в една и съща категория слухови апарати. Батериите, които не съдържат живак, са и по-екологични поради липсата на живак в тях.

Батериите без живак са разработени за новите изисквания към слуховите апарати с безжична функционалност.

Забележка: Животът на батериите като цяло е по-кратък за слухови апарати с безжични функции, отколкото би бил при слухови апарати без безжични функции. Това зависи от състава на батерията (без живак или стандартен въздушно-цинков).

 

Какво е предназначението на разделителя в батериите за слухови апарати Zinc Air?

Разделителят уплътнява въздушните отвори на батерията, тъй като батериите за слухови апарати Zinc Air използват въздух като източник на енергия. След като се отстрани капачето, обикновено са необходими около две минути, преди слуховият апарат да се активира /зареди. Това е времето, през което отделението за батериите може да бъде затворено. Когато не е затворено, в най-лошия случай батерията може да се повреди и да не се върне към нормалното необходимо ниво на напрежение.

Не забравяйте никога да не отстранявате капачето, когато батерията няма да се използва. Повторното поставяне на тапа няма да удължи живота на батерията.

 

Как да разбера различните размери на батериите за слухови апарати?

Батериите за слухови апарати се предлагат в различни стандартни размери и са обозначени с цветови кодове 10, 13, 312, 675 и 675P Implant.

 

Как да използвам ефективно устройството си за слухов апарат?

1. Отваряйте капачето на батерията (отделението за батерии) през нощта. Когато не използвате слуховия си апарат, отварянето на капачето на батерията ще сведе до минимум изтощаването на батерията.

2. Винаги поддържайте устройствата си чисти и сухи.

3. Почиствайте слуховия си апарат всеки ден, като следвате инструкциите за почистване на производителя.

4. Бъдете наясно с функциите, които вашият слухов апарат използва и които могат да изтощят батериите по-бързо, като например:

а. Потискане на обратната връзка

б. Намаляване на шума

в. Режим на поточно предаване (поточно предаване на звук от телевизор или друг безжичен източник) /стрийминг/.

 

Как мога да постигна най-добрата производителност, която батерията на слуховия ми апарат може да даде?

За да постигнете най-добрата производителност на батерията на слуховия си апарат и да намалите изтощаването ѝ, изключвайте слуховия си апарат, когато не го използвате, и го поставяйте на безопасно и сухо място (никога не го оставяйте на плота в банята, докато се къпете), и оставяйте отделението за батерията отворено, като по този начин помагате и за предпазване на батерията от корозия, което не е добре за слуховия ви апарат. Купувайте само батерии, достатъчни за 6-12 месеца, за да сте сигурни, че батериите поддържат максималния си капацитет, когато са ви необходими.

 

Как да смените батерията на слуховия си апарат

1. Извадете изтощената батерия от устройството си.

2. Завъртете колелцето за заключване на гърба на опаковката, за да позиционирате сигурно батерията с обърната напред вратичка.

3. Отворете вратичката и извадете батерията за слухов апарат Rayovac от опаковката.

4. Затворете отново вратичката, за да сте сигурни, че батериите остават чисти, осигурени и защитени.

5. Отстранете капачето и оставете да престои една минута, за да може въздухът да активира батерията.

6. След това поставете батерията в устройството си с плоската страна нагоре и затворете вратичката.

7. Слуховият ви апарат вече трябва да се захранва и да е готов за употреба.

 

Как правилно да изхвърлите използвана батерия за слухов апарат?

Батериите за слухови апарати от въздушно-цинков тип се класифицират като неопасни отпадъци, "безживачните" могат да се изхвърлят в битовите отпадъци, силно се препоръчва и да следвате местните указания за това как безопасно да изхвърляте батериите за слухови апарати.

 

Колко дълго е средното време на работа на батерията за слухов апарат?

Времето за работа на батерията на слуховия апарат варира в зависимост от часовете на употреба на ден, усилването и вида на използвания слухов апарат. Фактори като поточно предаване оказват пряко влияние върху времето за работа на батерията поради високите токове, които той консумира, и в зависимост от това колко често и колко дълго е активен стриймингът през деня.

 

Каква е причината слуховият апарат да не работи, въпреки че има нова батерия?

Има няколко възможни причини и някои неща, които трябва да се проверят:

1. Батерията не е имала достатъчно време да се зареди, след като е била извадена от пластмасовия капак.

2. Повредена или деформирана повърхност на батерията може да доведе до лош контакт с клемата на батерията на слуховия апарат.

3. В някои редки случаи батерията няма енергия, дори ако е чисто нова или когато не е активирана правилно. Също така проверете дали върху клемата на батерията на слуховия апарат има натрупана мръсотия, която причинява лош контакт.

4. Размерът на батерията не съвпада с кухината на корпуса на батерията на слуховия апарат.

 

Какво мога да направя, за да предотвратя разширяването и изтичането на батерията на слуховия ми апарат?

Изваждането на батериите от апарата, когато не се използват, помага да се избегне корозията и повредата от задържаната влага. Създайте си навик да не оставяте батерията в слуховия апарат след края на експлоатационния й срок. Обърнете внимание, че екстремните температури и високите нива на влажност могат да повлияят на химичния състав на батерията и да доведат до подуване.

Най-добрите практики, които можете да използвате, за да поддържате батериите на слуховите си апарати добре поддържани и да им помогнете да издържат възможно най-дълго.

1. Създайте си навик да използвате първо най-старата опаковка батерии за слухови апарати.

Въпреки че батериите за слухови апарати могат да се съхраняват доста дълго време, колкото по-дълго ги държите на склад, толкова по-кратък ще бъде техният живот. А резервните ви батерии никога няма да остареят бързо, когато по-често използвате първо най-старата опаковка.

2. Съхранявайте допълнителните си батерии за слухови апарати на сухо място и при стайна температура.

Екстремните температури и високите нива на влажност могат да се отразят зле на живота на батериите за слухови апарати, затова никога не оставяйте батериите за слухови апарати в хладилника или в банята.

3. Никога не сваляйте пластмасовия капак от батериите на всеки пакет, докато не сте готови да ги използвате.

Обърнете внимание, че пластмасовата пластинка запазва батерията свежа, докато се съхранява, и веднага щом я отлепите, батерията се активира.

4. Измийте ръцете си, преди да смените батерията на слуховия си апарат.

Мазнината и мръсотията от ръцете ви могат да се прехвърлят върху батерията, което има отрицателен ефект върху продължителността на живота на батерията и върху самия слухов апарат.

5. Оставете батерията навън в продължение на цели пет минути, след като е била свалена от пластмасовия капак.

Последните изследвания показват, че животът на батерията може да се удължи с цели 2-3 дни, ако изчакате цели пет минути, след като сте отстранили пластинката и преди да поставите батерията. Това е така, защото, когато свалите пластмасовия капак, цинкът в батерията се смесва с въздуха, за да я захрани.

6.  Оставяйте отделението за батерии отворено, когато не използвате слуховите си апарати.

За да позволите на излишната влага да излезе навън и да намалите изтощаването на батерията, изключете слуховия си апарат, когато не го използвате, и го поставете на безопасно и сухо място (никога не го оставяйте на плота в банята, докато се къпете) и оставете вратичката за батерията отворена, като по този начин ще предпазите батерията от корозия, която не е полезна за слуховия ви апарат.

7. Най-добре е да използвате изсушител за слухови апарати.

Комплектите за сухо съхранение и изсушителите за слухови апарати осигуряват безопасно място за съхранение на вашите устройства, когато не ги използвате, и защитават както слуховия апарат, така и неговите батерии.

8. Извадете изцяло батериите, ако устройството не се използва за продължителен период от време.

Изваждането на батериите от устройството, когато не се използва, помага да се избегне корозия и повреда от задържаната влага.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари